Torentje van krokant filodeeg met makreelsalade
Voor mijn winkelmandje
Een prachtig voorgerecht wat niet zo heel veel werk kost.
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 ºC.
- Schil de knolselderij(een halve per 2 pers), snijd in plakken van 0,5 cm en vervolgens in dunne reepjes (julienne).
- Snijd de appel in blokjes van 0,5 cm, de peterselie(7 gr per 2 pers) fijn en pers de citroen uit.
- Zet een kom met koud water klaar.
- Kook (blancheer) de knolselderij in ca. 1 min in kokend water beetgaar en koel terug in het koude water.
- Giet de knolselderij af. Meng met de appel, 2/3 van de peterselie, 1 el citroensap en de mayonaise. Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd van het filodeeg vierkantjes van 8 bij 8 cm. Leg de vierkantjes op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer in met een beetje olie. Bak in ca. 8 min goudbruin (houd goed in de gaten, dit gaat opeens heel snel).
- Verdeel de makreel in kleine stukjes.
- Leg op elk bord een krokant gebakken vierkantje filodeeg.
- Verdeel per stuk een beetje rucola, 2 el salade en 1 el makreel erover. Maak zo nog 2 lagen. Op deze manier bouw je een torentje met in totaal 3 lagen, je eindigt met salade en makreel.
- Garneer met de rest van de peterselie.
Tip:
Voor meer kleur en pittigheid kan je het gerecht garneren met wat roze peper.
Gepubliceerd 10/8/2023
door Josephine
in de categorie Voorgerecht
door Josephine
in de categorie Voorgerecht