We gebruiken cookies voor een verse ervaring

We willen je de beste, meest verse ervaring bieden op onze website. Daarom gebruiken we verschillende soorten cookies. Geef je ons toestemming voor het volgende?

Noodzakelijke Cookies:
Deze koekjes zijn essentieel om je een fijne en veilige browse-ervaring te geven. Ze zorgen ervoor dat alles op de website goed werkt.

Marketingprojecten:
Deze koekjes helpen ons om campagnes op te zetten die jij interessant vindt.

Verbetering van de ervaring:
Met deze koekjes kunnen we onze website steeds beter maken. Denk aan snellere laadtijden en meer gebruiksgemak.

Gepersonaliseerde advertenties:
We gebruiken deze koekjes om je advertenties te laten zien die helemaal bij jouw smaak passen.

Analyseren van je bezoek:
Deze koekjes helpen ons te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Zo kunnen we je een nog persoonlijkere ervaring bieden.

0165 - 312 606
klantenservice@deverseverleiding.nl
We groeien nog steeds elke dag! Bekijk onze vacatures 

Torentje van krokant filodeeg met makreelsalade

Voor mijn winkelmandje

Een prachtig voorgerecht wat niet zo heel veel werk kost.

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  2. Schil de knolselderij(een halve per 2 pers), snijd in plakken van 0,5 cm en vervolgens in dunne reepjes (julienne).
  3. Snijd de appel in blokjes van 0,5 cm, de peterselie(7 gr per 2 pers) fijn en pers de citroen uit.
  4. Zet een kom met koud water klaar.
  5. Kook (blancheer) de knolselderij in ca. 1 min in kokend water beetgaar en koel terug in het koude water.
  6. Giet de knolselderij af. Meng met de appel, 2/3 van de peterselie, 1 el citroensap en de mayonaise. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Snijd van het filodeeg vierkantjes van 8 bij 8 cm. Leg de vierkantjes op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer in met een beetje olie. Bak in ca. 8 min goudbruin (houd goed in de gaten, dit gaat opeens heel snel).
  8. Verdeel de makreel in kleine stukjes.
  9. Leg op elk bord een krokant gebakken vierkantje filodeeg.
  10. Verdeel per stuk een beetje rucola, 2 el salade en 1 el makreel erover. Maak zo nog 2 lagen. Op deze manier bouw je een torentje met in totaal 3 lagen, je eindigt met salade en makreel.
  11. Garneer met de rest van de peterselie.

Tip:
Voor meer kleur en pittigheid kan je het gerecht garneren met wat roze peper.

Gepubliceerd 10/8/2023
door Josephine
in de categorie Voorgerecht