Witlofstamppot met geitenkaas en spekjes
Voor mijn winkelmandje
Bereidingswijze:
- Schil de aardappels, kook ze gaar en giet af.
- Was de witlofstronkjes.
- Snijd de witlofstronkjes doormidden en verwijder de harde kern. Snijd de rest in smalle reepjes.
- Bak de spekreepjes knapperig zonder olie of boter te gebruiken. Laat de spekjes na het bakken goed uitlekken op een stukje keukenpapier, dat scheelt een hoop vet.
- Voeg de melk toe aan de aardappelen. Stamp er samen met een beetje nootmuskaat een smeuïge puree van. Breng de puree op smaak met peper en zout.
- Schep de witlofreepjes, de spekjes en de verkruimelde geitenkaas door de puree.
Mocht je nou niet zo van geitenkaas houden, gebruik dan kleine blokjes jonge kaas.
bron: projectgezond.nl
Gepubliceerd 22/2/2024
door Marcus
in de categorie Hoofdgerecht
door Marcus
in de categorie Hoofdgerecht