We gebruiken cookies voor een verse ervaring

We willen je de beste, meest verse ervaring bieden op onze website. Daarom gebruiken we verschillende soorten cookies. Geef je ons toestemming voor het volgende?

Noodzakelijke Cookies:
Deze koekjes zijn essentieel om je een fijne en veilige browse-ervaring te geven. Ze zorgen ervoor dat alles op de website goed werkt.

Marketingprojecten:
Deze koekjes helpen ons om campagnes op te zetten die jij interessant vindt.

Verbetering van de ervaring:
Met deze koekjes kunnen we onze website steeds beter maken. Denk aan snellere laadtijden en meer gebruiksgemak.

Gepersonaliseerde advertenties:
We gebruiken deze koekjes om je advertenties te laten zien die helemaal bij jouw smaak passen.

Analyseren van je bezoek:
Deze koekjes helpen ons te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Zo kunnen we je een nog persoonlijkere ervaring bieden.

0165 - 312 606
klantenservice@deverseverleiding.nl
We groeien nog steeds elke dag! Bekijk onze vacatures 

Raapstelen stamppot (kelen)

Voor mijn winkelmandje

  1. Aardappelen koken:
    Schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken en kook ze in een grote pan met licht gezouten water tot ze gaar zijn. Giet ze af en laat ze droogstomen.
  2. Raapstelen voorbereiden:
    Was de raapstelen grondig en snijd ze in stukken van ongeveer 2-3 centimeter. Snijd zowel de stelen als de blaadjes, alleen de worteltjes weggooien. Gooi alles in een met water gevulde wasbak. 
  3. Bak de spekjes (optioneel) en ui:
    Als je spekjes gebruikt, bak deze dan knapperig in een pan. Voeg de fijngehakte ui toe en bak deze mee tot de ui zacht en lichtbruin is. Als je geen spekjes gebruikt, kun je de ui gewoon in een beetje boter bakken. 
  4. Stampen en mengen:
    Stamp de gekookte aardappelen fijn en voeg de gewassen raapstelen (even uit laten lekken in een zeef), ui (en spekjes) toe. Voeg de boter en kookroom toe en meng alles goed door elkaar tot je een smeuïge stamppot krijgt. Eventueel nog een eetlepel mayonaise. 
  5. Proef en breng op smaak:
    Proef de stamppot en breng op smaak met zout en peper naar wens.
  6. Serveren:
    Serveer de raapstelenstamppot warm. Je kunt de stamppot bijvoorbeeld serveren met een lekkere gehaktbal of rookworst.

Dit recept is eenvoudig en heerlijk, waardoor je optimaal van de smaak van raapstelen kunt genieten. Eet smakelijk!

Gepubliceerd 22/2/2024
door marcus
in de categorie Stamppotten