Tom Kha Kai
Voor mijn winkelmandje
Dit recept is voldoende voor 4-6 personen.
Bereidingswijze:
- Maak de ui (gebruik een halve) en knoflook (1 teentje) schoon.
- Was en snijd de paksoi en laos.
- Snij de shii-take in plakjes.
- Snij de kippendijen in blokjes (250g per 4-6 pers)
- Fruit de ui en knoflook in de olie tot deze glazig zijn.
- Voeg de Thaise curry, ketoembar, laos en citroengras (1 stengel) toe en bak even mee.
- Giet nu de kippenbouillon erop.
- Voeg de kippendijen toe en laat trekken totdat deze gaar zijn.
- Voeg nu de shii-take, taugé, paksoi, kokosmelk en santen toe.
Serveer de soep met een beetje verse koriander erop
Eet smakelijk!
Gepubliceerd 8/6/2023
door Matthieu
in de categorie Soep
door Matthieu
in de categorie Soep