We gebruiken cookies voor een verse ervaring

We willen je de beste, meest verse ervaring bieden op onze website. Daarom gebruiken we verschillende soorten cookies. Geef je ons toestemming voor het volgende?

Noodzakelijke Cookies:
Deze koekjes zijn essentieel om je een fijne en veilige browse-ervaring te geven. Ze zorgen ervoor dat alles op de website goed werkt.

Marketingprojecten:
Deze koekjes helpen ons om campagnes op te zetten die jij interessant vindt.

Verbetering van de ervaring:
Met deze koekjes kunnen we onze website steeds beter maken. Denk aan snellere laadtijden en meer gebruiksgemak.

Gepersonaliseerde advertenties:
We gebruiken deze koekjes om je advertenties te laten zien die helemaal bij jouw smaak passen.

Analyseren van je bezoek:
Deze koekjes helpen ons te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Zo kunnen we je een nog persoonlijkere ervaring bieden.

0165 - 312 606
klantenservice@deverseverleiding.nl
We groeien nog steeds elke dag! Bekijk onze vacatures 

Pompoensoep

Voor mijn winkelmandje

Bereidingswijze:

  1. Snijd de pompoen in grove, gelijke stukken en verwijder de pompoenpitten. Een flespompoen hoeft niet geschild te worden. Snijd ook de winterpeen in stukken. Aangezien alles later gepureerd wordt, komt het niet heel precies.
  2. Snipper de uien, de knoflook (2 teentjes per 2 pers) en de rode peper, beslis zelf hoe pittig je soep wordt door een kwart, een halve of hele peper te snipperen.
  3. Verhit de olie in de pan en fruit de ui, knoflook en het pepertje eventjes aan.
  4. Voeg daarna de stukken pompoen en winterpeen toe en bak dit even mee.
  5. Voeg nu ook het laurierblaadje (1 per 2 pers) en komijn toe, door de kruiden even te bakken voordat het water wordt toegevoegd, komen de smaken extra goed tot hun recht. Kneus daarom ook het laurierblaadje even, voordat je deze toevoegt.
  6. Schenk nu het water erbij en voeg ook het bouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat alles in 20 tot 30 minuten garen.
  7. Verwijder het laurierblaadje en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Schep de soep in diepe borden en maak deze af met een lepeltje crème fraîche.

Variatietip:
Vervang de komijn door karwijzaad voor een anijsachtige, zoete smaak.

Eet smakelijk!

Gepubliceerd 1/11/2021
door Marcus
in de categorie Soep