Salade met little gem, meloen, parmaham en cashewnoten
Voor mijn winkelmandje
Bereidingswijze:
- Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de cashewnoten in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
- Snijd ondertussen de rode ui in dunne halve ringen.
- Doe de ui in een bakje, giet de azijn erover en laat staan.
- Klop de yoghurt met de olie en mosterd tot een dressing en breng op smaak met peper en zout.
- Verwijder de steelaanzet van de little gem’s (2 kropjes per persoon) en snijd grof.
- Snijd de schil van de meloen en verwijder de zaadjes met een lepel.
- Snijd de meloen in stukken van 2 cm.
- Spoel de rode ui af met water en laat uitlekken op keukenpapier.
- Schep de sla om met de dressing en verdeel over de borden.
- Verdeel de meloen en rode ui over de sla.
- Scheur de parmaham in stukken en verdeel over de salade.
- Garneer met de cashewnoten en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Gepubliceerd 28/2/2022
door Josephine
in de categorie Salade
door Josephine
in de categorie Salade