Couscous salade met pittige kip en feta
Voor mijn winkelmandje
Bereidingswijze:
- Doe de couscous in een kom en schenk er 175ml kokend water over. Dek af en laat 10 min. staan.
- Snijd ondertussen de kruiden(5 blaadjes munt en 10gr peterselie per 2 pers) fijn en de tomaten in kwarten.
- Halveer de komkommer (een halve per 2 pers), schraap met een lepel de zaadlijsten eruit en snijd in blokjes van 0.5 cm.
- Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.
- Giet de couscous af en laat goed uitlekken.
- Meng de kruiden, tomaat, komkommer, 1tl citroenrasp en ½ el citroensap door de couscous. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Snijd de kipdijfilets in ca. 12 stukken. Meng de olie met de cajunkruiden en smeer de kip ermee in.
- Verhit een grillpan zonder olie of boter en bak de kip in 6 à 8 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar.
- Verkruimel de feta. Verdeel achtereenvolgens de sla, couscous, kip en feta over de borden.
Gepubliceerd 17/10/2022
door Josephine
in de categorie Salade
door Josephine
in de categorie Salade