Appeltaart met noten
Voor mijn winkelmandje
Let op: dit recept is voor 1 appeltaart. Dus niet afhankelijk van het aantal personen. In dit recept is het niet nodig om een keuze in personen te maken, mits je meerdere appeltaarten wil bakken natuurlijk!!
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 170°C.
- Bestrijk de springvorm met boter of bekleed deze met bakpapier.
- Zeef de bloem, de witte basterdsuiker en de snuf zout boven een kom.
- Voeg de roomboter toe en kneed deze door de bloem.
- Voeg dan het ei toe en kneed het geheel tot een deegbal.
- Snijd 1/3 van het deeg, rol dit gedeelte in plastic folie en leg in de koelkast.
- Bekleed de springvorm met de andere 2/3 van het deeg en zet de springvorm voor 30 minuten in de koelkast.
- Wel vervolgens de rozijnen in warm water.
- Voeg de appels, rozijnen, de noten, kaneel, bruine suiker, citroensap en stroop in een kom en meng alles goed door elkaar. De stroop zorgt voor een lekker smeuïg geheel.
- Vul, wanneer de springvorm 30 minuten in de koelkast heeft gestaan, de springvorm met het appel/notenmengsel.
- Rol het overgebleven bolletje deeg uit en snijd hier repen van.
- Leg van deze repen een ruitjesmotief op de taart.
- Zet de springvorm nu voor ongeveer 1 uur in de oven.
- Haal na 1 uur de springvorm uit de oven en laat de taart afkoelen.
Eet smakelijk!
bron: www.chickslovefood.nl
Gepubliceerd 22/2/2024
door Marcus
in de categorie Lekkernij
door Marcus
in de categorie Lekkernij