Zuurkoolschotel met appeltjes en crème fraîche
Voor mijn winkelmandje
Zuurkool zoals het bedoeld is: met puree, spekjes en kaas uit de oven!
Bereidingswijze:
- Oven voorverwarmen op 180°C.
- Schil de aardappelen en kook ze met wat zout gaar. Snijd ze in kleine stukken zodat ze eerder gaar zijn.
- Bak ondertussen de spekjes uit op laag vuur zonder boter of olie.
- Laat onder tussen ook de zuurkool uitlekken en snijd de appel in kleine stukjes.
- Verwarm de zuurkool kort op het vuur.
- Meng de zuurkool met 2 eetlepels crème fraîche en de kleingesneden appel.
- Bedek de bodem van de ovenschaal met het zuurkoolmengsel. Verdeel hierover weer spekjes.
- Stamp de aardappelen tot puree samen met de nootmuskaat, mosterd, melk, boter en breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de aardappelpuree over de ovenschaal.
- Strijk de bovenkant glad met de bolle kant van een lepel.
- Verdeel nu een laagje crème fraîche over de aardappelpuree en strooi hierover weer een beetje geraspte kaas.
- Plaats de ovenschotel in de oven en bak in ca. 30 minuten goudbruin. (In de combi-oven gaat het sneller.)
Gepubliceerd 11/5/2023
door Marcus
in de categorie Hoofdgerecht
door Marcus
in de categorie Hoofdgerecht