We gebruiken cookies voor een verse ervaring

We willen je de beste, meest verse ervaring bieden op onze website. Daarom gebruiken we verschillende soorten cookies. Geef je ons toestemming voor het volgende?

Noodzakelijke Cookies:
Deze koekjes zijn essentieel om je een fijne en veilige browse-ervaring te geven. Ze zorgen ervoor dat alles op de website goed werkt.

Marketingprojecten:
Deze koekjes helpen ons om campagnes op te zetten die jij interessant vindt.

Verbetering van de ervaring:
Met deze koekjes kunnen we onze website steeds beter maken. Denk aan snellere laadtijden en meer gebruiksgemak.

Gepersonaliseerde advertenties:
We gebruiken deze koekjes om je advertenties te laten zien die helemaal bij jouw smaak passen.

Analyseren van je bezoek:
Deze koekjes helpen ons te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Zo kunnen we je een nog persoonlijkere ervaring bieden.

0165 - 312 606
klantenservice@deverseverleiding.nl
We groeien nog steeds elke dag! Bekijk onze vacatures 

Zuurkoolschotel met appeltjes en crème fraîche

Voor mijn winkelmandje

Zuurkool zoals het bedoeld is: met puree, spekjes en kaas uit de oven!
 

Bereidingswijze:

  1. Oven voorverwarmen op 180°C.
  2. Schil de aardappelen en kook ze met wat zout gaar. Snijd ze in kleine stukken zodat ze eerder gaar zijn.
  3. Bak ondertussen de spekjes uit op laag vuur zonder boter of olie.
  4. Laat onder tussen ook de zuurkool uitlekken en snijd de appel in kleine stukjes.
  5. Verwarm de zuurkool kort op het vuur.
  6. Meng de zuurkool met 2 eetlepels crème fraîche en de kleingesneden appel.
  7. Bedek de bodem van de ovenschaal met het zuurkoolmengsel. Verdeel hierover weer spekjes.
  8. Stamp de aardappelen tot puree samen met de nootmuskaat, mosterd, melk, boter en breng op smaak met peper en zout. 
  9. Verdeel de aardappelpuree over de ovenschaal.
  10. Strijk de bovenkant glad met de bolle kant van een lepel. 
  11. Verdeel nu een laagje crème fraîche over de aardappelpuree en strooi hierover weer een beetje geraspte kaas.
  12. Plaats de ovenschotel in de oven en bak in ca. 30 minuten goudbruin. (In de combi-oven gaat het sneller.)
Gepubliceerd 11/5/2023
door Marcus
in de categorie Hoofdgerecht