Plaattaart met homemade tomatensaus, paprika en ui
Voor mijn winkelmandje
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snijd ondertussen de tomaten en rode ui in partjes. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en leg de knoflooktenen (2 per 2 pers) erbij.
- Besprenkel met de olie, peper en zout.
- Rooster ca. 20 min. in het midden van de oven tot de ui zacht is.
- Halveer ondertussen de paprika, verwijder de steel en zaadlijsten en snijd in blokjes.
- Snijd de uien in dunne halve ringen.
- Snijd de basilicum grof.
- Haal de groenten uit de oven.
- Verwijder het velletje van de knoflook en doe deze samen met tomaat en ui in een hoge beker.
- Mix met de staafmixer tot een gladde saus en breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Rol het flammkuchendeeg met het bakpapier uit over een bakplaat.
- Verdeel de saus over het deeg.
- Verdeel achtereenvolgens de ui, paprika, ansjovis en basilicum erover.
- Bestrooi met de geraspte kaas.
- Bak de plaattaart in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
Tip:
Niet iedereen dol op ansjovis? Beleg dan alleen de helft van de pizza ermee of vervang door ham, salami, tonijn of iets naar keuze.
Gepubliceerd 28/2/2022
door Josephine
in de categorie Hoofdgerecht
door Josephine
in de categorie Hoofdgerecht