We gebruiken cookies voor een verse ervaring

We willen je de beste, meest verse ervaring bieden op onze website. Daarom gebruiken we verschillende soorten cookies. Geef je ons toestemming voor het volgende?

Noodzakelijke Cookies:
Deze koekjes zijn essentieel om je een fijne en veilige browse-ervaring te geven. Ze zorgen ervoor dat alles op de website goed werkt.

Marketingprojecten:
Deze koekjes helpen ons om campagnes op te zetten die jij interessant vindt.

Verbetering van de ervaring:
Met deze koekjes kunnen we onze website steeds beter maken. Denk aan snellere laadtijden en meer gebruiksgemak.

Gepersonaliseerde advertenties:
We gebruiken deze koekjes om je advertenties te laten zien die helemaal bij jouw smaak passen.

Analyseren van je bezoek:
Deze koekjes helpen ons te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Zo kunnen we je een nog persoonlijkere ervaring bieden.

0165 - 312 606
klantenservice@deverseverleiding.nl
We groeien nog steeds elke dag! Bekijk onze vacatures 

Ovenschotel gegrilde aubergine

Voor mijn winkelmandje

Heerlijke vegetarische ovenschotel

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snipper de ui en snijd de knoflook (1 teentje per 2 pers)fijn.
  3. Snijd de tomaten in blokjes.
  4. Verwarm wat olie in een pannetje en voeg de ui, knoflook, oregano, kaneel en paprikapoeder toe.
  5. Voeg na 1 minuut de tomatenpuree toe en roer goed door elkaar.
  6. Voeg na een minuut de tomatenblokjes, de kikkererwten en het water toe.
  7. Laat de tomatensaus 15 minuten zachtjes koken en roer af en toe. Zo kan de saus wat indikken.
  8. Snijd ondertussen de aubergine in plakken.
  9. Schil de zoete aardappel en snijd deze ook in dunne plakjes.
  10. Besprenkel de plakken aubergine met een klein beetje olie en gril de plakken om en om in een grillpan of koekenpan.
  11. Vul de bodem van de ovenschaal met 1/3 van de aubergineplakken. Gevolgd door de helft van de zoete aardappelplakjes en de helft van de tomatensaus. Herhaal dit en eindig met de aubergine plakken.
  12. Strooi nog wat oregano over de bovenste laag.
  13. Zet de ovenschaal in de oven en bak 25 tot 30 minuten. Laat de schotel een paar minuten af koelen, garneer met verse basilicumblaadjes.

Eet smakelijk!

Gepubliceerd 24/11/2020
door Marcus
in de categorie Hoofdgerecht