Ovenschotel gegrilde aubergine
Voor mijn winkelmandje
Heerlijke vegetarische ovenschotel
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snipper de ui en snijd de knoflook (1 teentje per 2 pers)fijn.
- Snijd de tomaten in blokjes.
- Verwarm wat olie in een pannetje en voeg de ui, knoflook, oregano, kaneel en paprikapoeder toe.
- Voeg na 1 minuut de tomatenpuree toe en roer goed door elkaar.
- Voeg na een minuut de tomatenblokjes, de kikkererwten en het water toe.
- Laat de tomatensaus 15 minuten zachtjes koken en roer af en toe. Zo kan de saus wat indikken.
- Snijd ondertussen de aubergine in plakken.
- Schil de zoete aardappel en snijd deze ook in dunne plakjes.
- Besprenkel de plakken aubergine met een klein beetje olie en gril de plakken om en om in een grillpan of koekenpan.
- Vul de bodem van de ovenschaal met 1/3 van de aubergineplakken. Gevolgd door de helft van de zoete aardappelplakjes en de helft van de tomatensaus. Herhaal dit en eindig met de aubergine plakken.
- Strooi nog wat oregano over de bovenste laag.
- Zet de ovenschaal in de oven en bak 25 tot 30 minuten. Laat de schotel een paar minuten af koelen, garneer met verse basilicumblaadjes.
Eet smakelijk!
Gepubliceerd 24/11/2020
door Marcus
in de categorie Hoofdgerecht
door Marcus
in de categorie Hoofdgerecht