Krokant buikspek, gegrilde groente en quinoa spruitjes salade
Voor mijn winkelmandje
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng 1 el olie, 5 spices, honing en sojasaus door elkaar en wrijf de vleeskant van het spek ermee in.
- Leg het buikspek met de vetkant naar boven in een ovenschaal en snijd het vet om de halve cm tot het vlees in.
- Bestrooi met zout en bak 1 uur in het midden van de oven.
- Verhoog na 1 uur de temperatuur naar 220°C en bak het spek in ca. 15 min. krokant.
- Rits ondertussen de blaadjes van de takjes tijm.
- Verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten van de paprika en snijd samen met de courgette in stukken van 2 cm.
- Schep de groente om met de tijm en de rest van de olie.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Haal de laatste 10 min. het buikspek uit de oven, verdeel de groente er omheen en zet terug in de oven.
- Kook ondertussen de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Maak de spruitjes schoon en maal fijn in de keukenmachine.
- Giet de quinoa af en meng met spruitjes. Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd het buikspek in plakjes.
- Verdeel de quinoa-spruitjes salade over de borden en verdeel de groentes erover.
- Leg het buikspek erop en garneer met de tuinkers.
Gepubliceerd 28/2/2022
door Josephine
in de categorie Hoofdgerecht
door Josephine
in de categorie Hoofdgerecht