Homemade tagliatelle met tomatensaus en parmezaanse kaas
Voor mijn winkelmandje
Bereidingswijze:
- Meng de bloem met de eieren, olie(2 el per 2 pers) en zout (1/2tl per 2 pers) tot een soepel deeg. Wikkel het deeg in folie en laat een half uur rusten.
- Snipper ondertussen de sjalotten. Snijd de knoflook(1 teen per 2 pers) en salie(5 gr per 2 pers) fijn.
- Verhit de rest van de olie in een hapjespan en fruit de ui 4 min.
- Voeg de knoflook en salie toe en bak nog 2 min. mee.
- Voeg de tomatenpuree toe en verwarm 1 min.
- Snijd ondertussen de tomaten in blokjes. Voeg toe, zet het vuur laag en laat 15 min. koken.
- Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Bestuif het werkblad met wat bloem en rol het deeg uit tot een dikte van ca. 2 millimeter.
- Bestrooi het deeg met wat bloem en rol het deeg in de breedte op.
- Snijd de rol in plakjes van ca. 8 millimeter breed.
- Til de rolletjes op en laat ze al schuddend tussen je vingers door op het werkblad vallen. Herhaal deze stap tot alle rolletjes uitgerold zijn.
- Scheur de basilicumblaadjes(8gr per 2 pers) in kleinere stukken.
- Kook de pasta in ca. 1 min. gaar (al dente). Giet af en verdeel over de borden.
- Schep de saus over de pasta.
- Schaaf de parmezaanse kaas erover en garneer met de basilicum.
Gepubliceerd 28/2/2022
door Josephine
in de categorie Hoofdgerecht
door Josephine
in de categorie Hoofdgerecht