Gezonde kapsalon met zoete aardappel en kip
Voor mijn winkelmandje
Een kapsalon die stukken gezonder is, maar toch lekker als fastfood weg hapt!
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- Breng een pan met water aan de kook en snijd de zoete aardappel in partjes.
- Kook de aardappelpartjes 5 min voor. Giet af en laat goed uitlekken.
- Verdeel de aardappelpartjes over een, met bakpapier bekleedde, bakplaat en besprenkel met 1 el olie, peper en zout. Bak in ca. 30 min. goudbruin en gaar.
- Snijd ondertussen de kip in reepjes en bestrooi deze met de shoarma kruiden.
- Verwarm een koekenpan voor met 1 el olie en bak de kip in ca. 5 min. gaar op hoog vuur.
- Snijd de peterselie(10gr per 2 pers) fijn en pers de knoflook(1 teentje per 2 pers) uit. Roer door de yoghurt en breng op smaak met peper en zout.
- Verwarm de oven voor op de grillstand.
- Verdeel de zoete aardappel over een paar ovenschaaltjes.
- Verdeel vervolgens de kip en kaas erover.
- Zet de schaaltjes onder de gril tot de kaas gesmolten is.
- Haal de kapsalon uit de oven en verdeel de sla erover.
- Serveer met de knoflooksaus en eventueel sambal.
Gepubliceerd 17/10/2022
door Josephine
in de categorie Hoofdgerecht
door Josephine
in de categorie Hoofdgerecht