Bloemkoolschotel
Voor mijn winkelmandje
Wil je bloemkool eens op een andere manier bereiden? Of verstoppen voor je kinderen die altijd ‘nee’ zeggen tegen bloemkool? Probeer deze ovenschotel dan eens!
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Vet de ovenschaal in.
- Schil de aardappels, snij ze in schijfjes en kook ze 10 min voor.
- Snij de bloemkool in roosjes en kook ze in ruim water in 8 minuten beetgaar
- Giet de bloemkool af in een vergiet en vang 100 ml kookvocht op. Laat de bloemkool goed uitlekken.
- Snipper de ui en snijd een teentje knoflook fijn
- Snijd de bosui in ringetjes
- Verhit een koekenpan met de olijfolie en fruit de ui en knoflook.
- Voeg het gehakt toe en bak rul. Breng goed op smaak met zout en peper en roer de helft van de bosui erdoor. Bak even mee.
- Smelt de boter in een kleine pan
- Voeg de bloem toe en roer 2 minuten goed met een garde om de bloem te laten garen.
- Verkruimel de bouillontablet over het bloemmengsel en voeg de melk en het opgevangen kookvocht toe terwijl je blijft roeren.
- Blijf goed roeren totdat je een gladde en gebonden saus hebt. Roer de helft van de geraspte kaas erdoor, totdat deze is gesmolten en voeg dan de overige bosui toe.
- Bedek de bodem van de ovenschaal met de helft van de aardappelschijfjes, gevolgd door de bloemkool en het gehakt.
- Verdeel de helft van de saus erover en bedek met de overige aardappelschijfjes.
- Verdeel de resterende saus over de aardappels en bestrooi met de geraspte kaas.
- Bak 30 minuten in de oven totdat de bovenkant goudbruin is.
Gepubliceerd 13/5/2024
door Marcus
in de categorie Hoofdgerecht
door Marcus
in de categorie Hoofdgerecht