We gebruiken cookies voor een verse ervaring

We willen je de beste, meest verse ervaring bieden op onze website. Daarom gebruiken we verschillende soorten cookies. Geef je ons toestemming voor het volgende?

Noodzakelijke Cookies:
Deze koekjes zijn essentieel om je een fijne en veilige browse-ervaring te geven. Ze zorgen ervoor dat alles op de website goed werkt.

Marketingprojecten:
Deze koekjes helpen ons om campagnes op te zetten die jij interessant vindt.

Verbetering van de ervaring:
Met deze koekjes kunnen we onze website steeds beter maken. Denk aan snellere laadtijden en meer gebruiksgemak.

Gepersonaliseerde advertenties:
We gebruiken deze koekjes om je advertenties te laten zien die helemaal bij jouw smaak passen.

Analyseren van je bezoek:
Deze koekjes helpen ons te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Zo kunnen we je een nog persoonlijkere ervaring bieden.

0165 - 312 606
klantenservice@deverseverleiding.nl
We groeien nog steeds elke dag! Bekijk onze vacatures 

Aspergeschotel met ham en kaas

Voor mijn winkelmandje

Ja, ja! Het seizoen is weer begonnen. De overheerlijke asperges zijn er weer, ook wel het witte goud genoemd! Je kunt asperges op vele manieren klaarmaken en verwerken in gerechten.

We hebben voor jullie een simpele, maar vooral smaakvolle ovenschotel met asperges, ham en kaas. Mmm!
 

Bereidingswijze:

  1. Kook de eieren (3 voor 1 schotel) tot ze hardgekookt zijn.
  2. Snijd ongeveer 1,5 cm van de onderkant van de asperges af en schil de asperges.
  3. Kook de asperges in een ruime pan water beetgaar. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Laat ze na garen in het gekookte water tot ze beetgaar zijn.
  4. Haal de asperges uit de pan en leg ze op een theedoek om uit te laten lekken.
  5. Smelt ondertussen de boter op laag vuur. 
  6. Leg de asperges naast elkaar in de ovenschaal en verdeel de ham erover. 
  7. Hak de hardgekookte eieren in stukjes. Doe de eieren in een kom.
  8. Roer de boter door de eieren, samen met een handje fijngesneden peterselie (naar eigen smaak).
  9. Breng op smaak met wat zout en peper en verdeel het mengsel over de asperges.
  10. Bestrooi het als laatste met geraspte kaas.  
  11. Zet het ongeveer 20 minuten in de oven, totdat de kaas goudbruin is.
  12. Smullen maar van het witte goud!

Serveer de aspergeschotel met heerlijke aardappels. 

 

Gepubliceerd 27/5/2024
door Marcus
in de categorie Hoofdgerecht