Afrikaanse bobotie
Voor mijn winkelmandje
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Maak de sperziebonen schoon en kook ze beetgaar.
- Snipper de ui (een halve per 2 pers) en knoflook (1 teen per 2 pers).
- Laat de rozijnen wellen. 50g per 2 pers.
- Snijd de groene paprika en granny smith in blokjes.
- Snijd dunne ringetjes van de bosui (een halve per 2 pers).
- Rul het gehakt en bak de ui, knoflook en paprika even mee.
- Voeg nu de kerrie en garam masala kruiden toe en bak ook dit even mee.
- Roer nu de creme fraiche door het mengsel
- Voeg ten slotte de sperzieboontjes, bosui, gewelde rozijnen en blokjes appel toe.
- Doe het mengsel in een ovenschaal en bak de schotel af in ongeveer 10-20 minuten totdat deze een goudbruine bovenkant krijgt.
- Kook ondertussen de rijst gaar volgens de verpakking.
- Giet de rijst af en serveer bij de bobotie.
Gepubliceerd 25/10/2022
door Arie
in de categorie Hoofdgerecht
door Arie
in de categorie Hoofdgerecht