We gebruiken cookies voor een verse ervaring

We willen je de beste, meest verse ervaring bieden op onze website. Daarom gebruiken we verschillende soorten cookies. Geef je ons toestemming voor het volgende?

Noodzakelijke Cookies:
Deze koekjes zijn essentieel om je een fijne en veilige browse-ervaring te geven. Ze zorgen ervoor dat alles op de website goed werkt.

Marketingprojecten:
Deze koekjes helpen ons om campagnes op te zetten die jij interessant vindt.

Verbetering van de ervaring:
Met deze koekjes kunnen we onze website steeds beter maken. Denk aan snellere laadtijden en meer gebruiksgemak.

Gepersonaliseerde advertenties:
We gebruiken deze koekjes om je advertenties te laten zien die helemaal bij jouw smaak passen.

Analyseren van je bezoek:
Deze koekjes helpen ons te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Zo kunnen we je een nog persoonlijkere ervaring bieden.

0165 - 312 606
klantenservice@deverseverleiding.nl
We groeien nog steeds elke dag! Bekijk onze vacatures 

Hartige taart met asperge

Voor mijn winkelmandje

Let op: dit recept is voor 1 aspergetaart. 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Breng in een grote pan een bodem water van ongeveer 2 cm aan de kook, voeg een flinke snuf zout toe. 
  3. Schil ondertussen de witte asperges vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant (+/-2cm) van zowel de witte als de groene asperges. (Let op: de groene asperges hoeven niet geschild te worden)
  4. Doe de asperges in de pan en kook ze in 10 min beetgaar, neem ze met een schuimspaan uit de pan en laat goed uitlekken.
  5. Smelt ondertussen de boter en bestrijk hiermee het filodeeg aan beide kanten.
  6. Bekleed de bodem van een quichevorm met het filodeeg.
  7. Klop de eieren (3 voor 1 taart) los in een ruime kom en rasp de geitenkaas erboven
  8. Doe de basilicum met de slagroom in een hoge beker en pureer glad met de staafmixer. Roer door het ei-geitenkaasmengsel en voeg peper en eventueel zout toe.
  9. Leg de asperges in de quichevorm en schenk het eiermengsel er over.
  10. Bak de quiche in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

 

Bron: ah.nl

Gepubliceerd 27/5/2024
door Marcus
in de categorie Bijgerecht