Hartige taart met asperge
Voor mijn winkelmandje
Let op: dit recept is voor 1 aspergetaart.
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Breng in een grote pan een bodem water van ongeveer 2 cm aan de kook, voeg een flinke snuf zout toe.
- Schil ondertussen de witte asperges vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant (+/-2cm) van zowel de witte als de groene asperges. (Let op: de groene asperges hoeven niet geschild te worden)
- Doe de asperges in de pan en kook ze in 10 min beetgaar, neem ze met een schuimspaan uit de pan en laat goed uitlekken.
- Smelt ondertussen de boter en bestrijk hiermee het filodeeg aan beide kanten.
- Bekleed de bodem van een quichevorm met het filodeeg.
- Klop de eieren (3 voor 1 taart) los in een ruime kom en rasp de geitenkaas erboven
- Doe de basilicum met de slagroom in een hoge beker en pureer glad met de staafmixer. Roer door het ei-geitenkaasmengsel en voeg peper en eventueel zout toe.
- Leg de asperges in de quichevorm en schenk het eiermengsel er over.
- Bak de quiche in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Bron: ah.nl
Gepubliceerd 27/5/2024
door Marcus
in de categorie Bijgerecht
door Marcus
in de categorie Bijgerecht