Gegrilde aubergine met mozzarella, basilicum en tomaat
Voor mijn winkelmandje
Gezonde en lekkere recepten met groente en fruit op de BBQ
Barbecueën wordt steeds populairder, zeker met die heerlijke zomerdagen. Op de barbecue kun je eindeloos variëren met heerlijk verse groente en fruit. Dit recept met aubergine is een van mijn favorieten! Het is simpel en snel, want binnen 10 tot 15 minuten heb je het al op tafel staan.
Gegrilde Aubergine met mozzarella, basilicum en cherrytomaatjes
Bereidingswijze:
- Verhit de BBQ tot 150°C - 200°C
- Zorg dat de kolen licht gloeien en er geen rook meer vanaf komt
- Snijd de uiteindes van de aubergine af en snijd de aubergine over de lengte in plakken van 1 cm dik
- Leg de aubergineplakken op de snijplank en bestrijk ze aan beide kanten met olijfolie
- Strooi daarna aan beide zijdes zout over de aubergineplakken
- Leg de aubergineplakken op de BBQ
- Als de aubergineplakken nog aan het rooster plakken zijn ze nog niet helemaal gaar. Als ze los laten kun je ze omdraaien
- Snijd de mozzarella in dunne plakjes
- Spoel de basilicum af onder de kraan en pluk de blaadjes van de steeltjes
- Snijd de cherrytomaatjes doormidden en bestrooi ze met een klein beetje zout en peper (Handig tomaatjes snijden? Bekijk dan deze tip!)
- Als de aubergineplakken gegrild zijn, leg je ze op de snijplank
- Vul ze met een plakje mozzarella, een blaadje basilicum en een cherrytomaatje en rol ze dicht. Gebruik eventueel een satéprikker om de rolletjes bij elkaar te houden
- Zowel koud als warm is dit overheerlijk! Ook makkelijk voor te bereiden en op het moment van opdienen nog even een minuut of 2 op de BBQ opwarmen
Eet smakelijk en bekijk nog meer gezonde BBQ tips!
Gepubliceerd 12/6/2023
door Marcus
in de categorie BBQ
door Marcus
in de categorie BBQ